1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER FREDAG 18 APRIL

Gotländsk sparris slår ut tysk på krogarna

Årets första sparris på ön har kommit och Gotland är den plats där det odlas mest sparris i hela landet. Sparrisodlandet på ön bara ökar. Den gotländska vita sparrisen håller på att slå ut den tyska sparrisen som levereras till krögare på fastlandet. Gotlands meste sparrisodlare Ulf Smedberg berättar om hur läget är just nu.

Reporter:
tommy.lundberg.sr.se

Försöksodling av nipsippor på File hajdar

Nu blommar de vilda nipsipporna på Filehajdar för fullt, men frågan är hur det går för dem som Cementa lät så och plantera på försök förra sommaren. Vår reporter tog på sig gummistövlarna och följde med en liten expedition från Cementa för att se efter:

Reporter:
lotta.lannebo@sr.se

Ungdomsforum diskuterar framtiden i Lärbro

Nu ska ungdomarna få sina röster hörda! 
Ett ungdomsforum hålls i Bunge dit ungdomar från hela Gotland kommer för diskutera om hur deras vardag fungerar i samhället och vad dom vill med framtiden.

Reporter:
helen.birch@sr.se

Medborgarförslag på Blodbuss till Gotland

Gotland borde ha en blodbuss som åker till Sudret och på norra Gotland.  Det föreslår en Hemsebo i ett medborgarförslag till kommunen. En blodbuss skulle underlätta för blodgivare som har svårt att komma loss från arbete och eget företagande, skriver hon, och tillägger att om det blir lättare att lämna blod, så kanske Gotland får fler blodgivare.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista