1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER MÅNDAG 21 APRIL

Jesper Kärrbrink slutar efter oenighet med staten

Svenska Spels vd Jesper Kärrbink slutar sitt uppdrag efter knappt fyra år. Anledningen är att han inte är överens med regeringen om den förändring som genomförs i bolaget.
Regeringen vill att Svenska Spel ska ta ännu större spelansvar och arbeta mer mot spelberoendet, medan Kärrbrink tycker att bolaget redan tar det ansvaret och han tror inte på regeringens nya linje.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se


Hyrläkare misstänks för narkotikabrott

Polisen inlett en förundersökning mot läkaren som misstänks för narkotikabrott och bedrägeri. Mannen anmäldes av sin arbetsgivare sen det upptäckts att han haft stora mängder narkotikaklassade tabletter i sitt hem. 
Han har skrivit ut större doser narkotiska preparat än vad som behövdes och han har också förvarat narkotikan i sitt hem.

Reportrar:
anna.jutehammar@sr.se
mika.koskelainen@sr.se

Kommunfullmäktige diskuterade årsredovisning

Gotlänningarna har minst pengar av alla svenskar att röra sig med. Gotland är nämligen det län i landet med lägst bruttoregionalprodukt per invånare. Det var en del av innehållet när Gotlands kommunfullmäktige hade sammanträde och diskuterade årsredovisningen för 2007.

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Elever lär sig mer om hav och vatten

Den här veckan kommer Naturskyddsföreningen att åka runt i gotländska skolor för att lära eleverna mer om vatten och havet. Eleverna ska få veta skillnaden mellan sött och bräckt vatten och få lära sig mer om de djur och växter som lever i havet. Eter var med i Norrbackaskolan när sjätteklassarna handgripligen fick dissekera fisk, vilket inte alla klarade.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Trädgårdsarbete ger jobb åt naprapaten

Nu när vårsolen lyser börjar jobbet i trädgården för många.
Men det kan också vara påfrestande på ovana kroppar.
Naprapaten Gert Wahlgren berättar att just våren betyder att de får mycket mer att göra.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista