1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER ONSDAG 23 APRIL

Bemanningsföretag tar ansvar för hyrläkarmiss

Bemanningsföretaget Dedicare, som hyrt ut den läkare som misstänks för narkotikabrott till Gotlands kommun, uttalar sig nu och säger att de tar på sig ansvar för det som har hänt. Även om de menar att de har kollat upp läkaren så bra de har kunnat. Dedicares VD, Stig Encrantz berättar om hur de kontrollerade läkarens bakgrund.

Reporter:
cristina.jardim@sr.se

Kreativa studenter belönades av GIP

Tjugo studenter deltog i en workshop för kreativitet och nya affärsidéer. Totalt 15 timmar hade de på sig. 
”Artmines” (konstminor) kallades det vinnande förslaget som går up på att belysningen tänds i  till exempel en park när man trampar på minorna. I gruppen ingår Lina Lagström, Emelie Arthursson, Linus Eriksson och Pierre Skönnegård.
De belönas med ett kreativitetstipendium på 10 000 kronor av Gotland Interactive Park (GIP).

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Privat företag erbjuder personlig assistans

Allt fler kommunala jobb ska läggas ut i privata företag och nu etableras många företag inom omsorgsbranschen. Företaget Särnmark är det senaste i raden som ska öppna lokalkontor på Gotland i höst.  Cecilia Ekholm är en av grundarna av företaget Särnmark.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se


Rådig kvinna släckte brand på spisen

Bra kvinna reder sig själv, brukar man ibland säga och det var precis vad som hände när det började brinna på spisen hos en 90-årig kvinna. Räddningstjänsten fick larmet, men när de kom fram hade kvinnan själv tagit hand om branden och får beröm av Jonatan Adhrian från Räddningstjänsten.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Ljusblå gorillor spelar i Visby

Amerikanska bandet Bright Blue Gorilla spelar i Visby.
De har spelat in 10 skivor sen starten 1990.
Michael Glover och Robyn Rosenkrantz sa upp sig från sina jobb i Los Angeles och köpte en enkel biljett till Europa och Amsterdam.  Europa lät romantiskt och de gillar att åka tåg.
Nu har de varit på turné i arton år, men det här är första gången de är i Sverige. Och de är ganska mångsidiga. Förutom skivor har de också författat en del, teater och film.

Reporter:
lasse.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".