1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER TISDAG 28 APRIL

Snart slutrökt på jobbet för kommunanställda
Om två månader, den 1 juli, blir det inte längre tillåtet för dem som är anställda i Gotlands kommun att röka på arbetstid. Det beslutade kommunstyrelsen förra veckan. Bara på lunchrasten kan rökaren få ta ett bloss, men då utanför den rökfria zon som varje förvaltning ska besluta om för sina arbetsplatser. Men hur långt från jobbet måste man egentligen gå för att det ska vara okej att röka?

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

Projekt ska hjälpa arbetslösa i gråzonen
Finsam är ett projket som Gotlands kommun, försäkringskassan och arbetsförmedlingen har startat för att bli bättre på att samarbeta kring personer som står utanför arbetsmarknaden, så att de inte hamnar i en gråzon mellan myndigheterna.

Ingela i Visby har varit arbetslös och sjukskriven i olika perioder i tre år.
 

Reporter helen.birch@sr.se


 

30 000 reser med Gotlandsbåtarna i helgen
Den här helgen är det både första maj och kristi himmelsfärdsdag vilket innebär att det kan det bli många som åker till och från Gotland i samband med långhelg.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Studenter framtidens småföretagare
Många av framtidens småföretagare på Gotland är unga och påhittiga studenter från Högskolan. Några av dem var med när Gotland Interaktive Park, GIP, bjöd på företagsfrukost. Johan Presto och Jonas Eriksson har nyligen startat en designbyrå som de berättade om.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


 

Cirkus Medici med scengymnasiets elever
Avgångsklassen på scengymnasiet i Visby har satt upp en pjäs som en avslutning på hela utbildningen. Den 21 maj är det premiär för de tio eleverna och idag fick vi ett smakprov.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".