1 av 4
Arkivbild SR Gotland
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 7 MAJ

Kulturrådet mötte gotländska kulturföreträdare

Statens kulturråd har besökt Gotland och träffat lokala kulturinstitutioner, politiker i kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden. En av frågorna som diskuterades gällde Gotlandsmusikens framtid.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Fängelsedom för hot mot kommunpersonal

En man i femtioårsåldern som under flera års tid trakasserat personal på kommunledningskontoret dömdes av en enig tingsrätt till två månaders fängelse.

Reporter:
lotta.lannebo@sr.se

Lamm i Lojsta oförklarligt försvunna 

Lammbonde Tomas Dahlström i Lojsta saknar 50-60 lamm och  misstänker att de har blivit stulna. Alla hans lamm som försvunnit är både märkta och registrerade.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Debatt om strandnära byggande på Gotland

Allt mer byggen tillåts i strandnära områden på Gotland.
Men måste hårdare exploatering tillåtas bara för att man redan byggt i ett område? Till exempel restaurangen som byggs precis vid stranden framför de nybyggda bostadshusen vid Snäck? Det ämnet debatterades i onsdagens Eter, mellan byggnadsnämndens ordförande Lars Thomsson (c), Gerty Holmstedt (s), Lena Andersson länsstyrelsen och Anncatrin Hjernqvist, ordförande i Gotlands Naturskyddsförening.

Detbattledare:
jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista