ETER FREDAG 9 MAJ

Kommunrevisorer kritiska mot campingförsäljning

Kommunstyrelsen och tekniska nämnden får stark kritik av revisorerna för hur campingplatserna Snäck, Björkhaga och Norderstrand har sålts och hyrts ut.
Granskningen av de tre campingarna visar att kommunen saknar tydliga regler när det gäller försäljning och uthyrning av kommunens fastigheter..

 

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Filminspelningar kan vara lönsamma 

 Filminspelningar kan vara lönsamma för en ort. Det anser marknadsstrategen Itta Johnsson som jobbar med film i Ystad där man nu gjort 20 långfilmer om kommissarie Kurt Wallander efter Henning Mankells deckare. Filmerna har främst gynnat besöksnäringen i Ystad, men också gett en del andra följder enligt Itta Johnsson.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Ny pelletsfabrik invigd i Klintehamn

Per Henell kan ensam sköta Gotlands första värmepelletsfabrik för kontinuerlig tillverkning med gotländska råvaror. Det är Gotlands Värmepellets i Klintehamn som i samarbete med Gotlandsflis nu skall producera halva Gotlands behov av pellets.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Ukulele på festival i Visby

I helgen är det en hel del kultur på P 18 i Visby där det är festival - Ung kultur möts. Ett av inslagen handlar om ukulele som blivit ett populärt instrument på Gotland.
Ukulelegurun Thomas Allander kommer hit för att hålla en kurs i ukulelespelande.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se