ETER ONSDAG 14 MAJ

Statsministern mötte bagaren
I dag besökte statsministern och moderaten Fredrik Reinfeldt Gotland för att prata företagsklimat och träffa gotländska företagare. På förmiddagen gjorde han ett studiebesök på Eskelunds hembageri i Visby och fick en pratstund med Håkan Jacobsson som driver bageriet.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

Projektledare vill se öns företag på Almedalsveckan
Gotländska företagare borde engagera sig mer i Almedalsveckan och dessutom dra nytta av arrangemanget för att få nya kundkontakter och samarbetspartner. Det sa Karin Lindvall, projektledare för Almedalsveckan, på ett frukostmöte arrangerat av Tillväxt Gotland.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


 

Konflikt kan påverka Gotlandstrafiken
Det drar ihop sig till konflikt som kan komma att påverka hamnen i Visby och Klintehamn. Transportarbetarförbundet har varslat om konflikt eftersom man inte kommer överens med arbetsgivarna om ett nytt avtal. Om man inte är överens kommer man den 26 maj att sätta stopp för övertidsarbete, nyanställningar och inhyrning av personal till hamnarbete. För Gotlands del rör det sig om ett 30-tal personer inom Gotlands Stuveri som påverkas.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Dubbla löner för vårdpersonal i Nordic Battle Group
En narkosläkare och en sjuksköterska på Gotland, som förutom sina vanliga jobb inom sjukvården också är anställda av den nordiska insatsstyrkan Nordic Battle Group, får dubbla ersättningar.

Reporter anna.jutehammar@sr.se
 


 

Gotlandsbuss tar över kollektivtrafiken
Nu är det klart att Gotlandsbuss ska ta över och sköta kollektivtrafiken på ön. Redan i höstas valde kommunen att ge uppdraget till dem, men då överklagade Swebus som idag sköter landsbygdstrafiken. När länsrätten såg över hur kommunen gjort valet av bolag upptäckte de formella fel i upphandlingen.

Efter det fick tekniska förvaltningen göra om hela processen igen och det slutade med att Gotlandsbuss var billigast den här gången också. Vd Ronny Olofsson är försiktigt positiv.

Reporter jonas.neuman@sr.se