ETER FREDAG 16 MAJ

Skattesänkning föreslås trots svagare budget

Kommunens budgetberedning föreslår en skattesänkning på 15 öre nästa år.  Men budgeten för 2009 som helhet har ganska små marginaler, eftersom den räknar med ett plus på ”bara” två miljoner kr, när målet är 80 miljoner och kommunens ekonomidirektör varnar för sämre tider.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Varningsskyltar ska minska rådjursolyckor

Rådjursolyckorna på Gotland bara ökar och snart finns  vägskyltar som varnar för vilt på väg 142 mellan Hejde och Lojsta.
Det här är en del i en informationskampanj som bland andra polisen, vägverket och länsstyrelsen nu väljer att gemensamt gå ut med för att upplysa och varna allmänheten om vad som händer när det gäller det ökande antalet rådjur och rådjursolyckor på Gotland.

Reporter:
helen.birch@sr.se

Rolf K Nilsson vill spola förslag på besparingar

Försvarsmakten föreslår att bland annat Sjöinformationskompaniet på Gotland där 19 anställda arbetar, ska avvecklas.
Ännu är inga beslut tagna och frågan ska diskuteras av politikerna i riksdagen. Moderate riksdagsmannen Rolf K Nilsson (m) gillar inte förslaget från ÖB och tycker att det hör hemma i papperskorgen.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Almedalsveckan firar 40-årsjubileum

Almedalsveckan fyller 40 år i år och kommunen och andra bjuder till litet extra för att piffa upp veckan.
I år är tillställningen större än nånsin, med över 550 arrangemang och därmed över hundra olika seminarier per dag, en ganska stor skillnad från hur det såg ut 1968:

Reporter:
lotta.lannebo@sr.se