1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER FREDAG 23 MAJ

Gotländska elever lever allt sundare

De gotländska ungdomarna har fått en sundare livsstil de senaste åren. Kommunen har frågat 2000 barn och ungdomar om deras livsstil och hälsa, berättar kommunens folkhälsostrateg Håkan Jonsson.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Bensinpriset når nya rekordhöjder

13 kronor och 59 öre. Så lyder det rekordhöga literpriset på bensin på  Gotland. Men det är inget som gör att fler börjar åka buss, utan bilisterna fortsätter att tanka sin bensin, etanol eller diesel. Frågan är var smärtgränsen går, för när bilen får stå kvar hemma...

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

 

Rone skola stänger med stor avskedfest

På lördagen är det tack och hej-föreställning i skolan i Rone. Skolan ska läggas ned i vår och därför ska man ha en sorts happening för att fira in i det sista. Annelie Winarve, berättar vad man ska göra.

Reporter:
lasse.eskelind@sr.se

Hur är det att vara ung och gå i särskola?

I serien Välviljans apartheid träffar vi  två elever på gymnasiesärskoaln Desideria i Visby som berättar om sitt liv. Först Zandra Nilsson som är 18 år och går första året på serviceprogrammet. Så här förklarar hon varför hon går på särskolan.

Zandras fotbollslag är bra. Förra året var de bäst i Sverige och vann SM och snart ska de åka till fastlandet igen för att försvara titeln.


Någon som inte spelar fotboll men däremot gärna spelar trummor är Rasmus Öberg. Rasmus har autism och började i särskola redan i första klass.  Nu går han tredje året på gymnasiesärskolan med inriktning mot service där man bland annat får lära sig att arbeta på café.

Reporter:
lisa.classon@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista