1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER MÅNDAG 26 MAJ

Atheneskolan startar friskola i Fardhem
Idag blev det klart att det blir en ny friskola i Fardhem redan till hösten. Föräldraföreningarna i Fardhem och När har kämpat för att få till en friskola efter att de kommunala skolorna läggs ned. Nu går de båda föreningarna ihop och bildar tillsammans med Atheneskolan en ny skola i Fardhem i höst.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


 

Skola i Fardhem trots nedläggningsbeslut
Det har gått ett år sedan öns skolpolitiker beslutade att lägga ner ett antal skolor på Gotland, bland dem skolorna i Fardhem och i När.

Vad säger politikerna då nu, när det trots allt blir en skola i Fardhem? Kommunalrådet Lena Celion är moderat och ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Reporter mika.koskelainen@sr.se  


 

Fastighetsägare negativ till minskad innerstadstrafik
Fastighetsbolaget Kastalen gillar inte det förslag som handlar om att begränsa biltrafiken ytterligare i Visby innerstad.

Kastalen är ägare till det hus som nu blir tomt när kommunarkivet flyttar och planer finns på att bygga om fastigheten till affärslokaler.

Men om det blir fler begränsningar i biltrafiken kommer Kastalens ägare Göran Örtbrant att slopa affärsplanerna.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Krogmöte inför sommarsäsongen
Gotland är krogtätast i landet och på de gotländska restaurangerna lämnar turisterna varje år 23 procent av sin resebudget. Det innebär 259 miljoner kronor och det ger över 400 arbetstillfällen.

Idag höll projektgruppen ”Full Koll” ett krögarmöte inför sommarsäsongen 2008. Utskänkningstillstånd är lika viktiga för alla restauranger runt hela ön, säger Niklas och Tomas Larsson på Grannen i Lärbro som är en av 179 restauranger med utskänkningstillstånd.

Reporter lasse.ahnell@sr.se
 


Stenåldersmat håller människan frisk
Ät som på stenåldern och du får ett friskt liv. Det säger läkaren Staffan Lindeberg som studerat urinnevånare utanför Nya Guinea. Vill man äta på stenåldersvis ska man till exempel inte äta bröd och inte dricka mjölk.

Reporter tommy.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista