1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TISDAG 27 MAJ

Dåligt vatten i enskilda brunnar
Vattnet i var femte privat brunn är hälsofarligt att dricka, visar en rapport från Socialstyrelsen.

För drygt ett år sen började arbetet med att kartlägga vattnet i landets enskilda brunnar, bland annat här på Gotland.

Reporter helen.birch@sr.se


 

Behörig lärare alltid bättre än obehörig?
De senaste dagarna har det pratats mycket lärare som inte har den formella utbildningen, alltså obehöriga lärare.

Skolminister Jan Björklund vill inte ha obehöriga lärare i framtidens skola. Men är man automatiskt en bättre pedagog om man har gått de rätta utbildningarna?

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Stureplansgruppen tar över Gutekällaren
Restaurangen och nattklubben Gutekällaren byter ägare. Det är Stureplansgruppen som från och med i sommar ska ta över driften av verksamheten. Tidigare ägare Tobias Larsson behåller ägandet av fastigheten, men överlåter driften till Stureplansgruppen.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

 

Så växte Visby stad utanför murarna fram
För hundra år sedan var den sociala nöden svår i Visby. Det var trångbott och hygienen var ofta dålig. Men på bara fyra decennier förändrades det. Hur det gick till berättar en rapport från högskolan. Den handlar om hur staden utanför Visby växte fram under 1900-talets första decennier.

Villaområdet vid Söderhem kan ses som en modern variant av den medeltida staden, där man inte kan se vad som finns bakom nästa gränd, säger Lars Bäckman och Fredrik Blomgren som skrivit rapporten.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


 

Få fynd vid St Nicolai ruin
Det finns planer på att bygga nya toaletter och andra kringutrymmen vid St Nicolai ruin och därför måste man undersöka vad som finns i marken. Idag presenterades resultatet. 

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista