1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 28 MAJ

Färre ska köra i innerstan
Idag beslutade tekniska nämndens att ytterligare begränsa biltrafiken i Visby innerstad.

Det ska bli fler gågator, regleringar i storleken på fordon som får köra i innerstan och det så kallade sommarbilförbudet kommer att gälla ända fram till vecka 35.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

 

Ingen kontroll av namnteckning på låneansökan
Bankerna kontrollerar inte om namnteckningen på en låneansökan stämmer. Det är upp till var och en att ha koll på sina bankkonton och reagera om man blivit utsatt för kreditbedrägeri. Detta apropå att en gotlänning utsatts för kreditbedrägeri via en falsk namnteckning och nu riskerar bli av med sitt hus på exekutiv auktion.

Svea direkt är ett av de låneinstitut som lånade ut pengar via en förfalskad namnteckning.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


 

Orienteringsordförande stolt över EM-resultat
Gotländska Linnea Gustavsson har gjort bra ifrån sig i orienterings-EM i Lettland.

Eric Johansson är ordförande i Gotlands orienteringsförbund och han är imponerad av hennes framfart.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Ljusa tider för elbilförare
Nu kan intresset för elbilar komma att öka. Lars Leijonborg som är forskningsminister kan tänka sig att dubbla miljöbilspremier till de som skaffar elbil till 20 000 kronor. Han är också ordförande i Sveriges Globaliseringsråd som vill att sverige skall bli ett pionjärland för elbilar.

För 15 år sedan fanns det 5 inregistrerade elbilar, idag finns det 2 och båda har Erik Sandell som upphovsman.

Erik som bor i Norrlanda kör varje morgon de 3,5 milen till arbetet som miljöingenjör vid Visby flygplats. Idag har han kört över 26 000 mil i sin lilla Micra.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Ungdomar och alkohol polisens fokus i sommar
Efter förra sommaren kunde polisen och kommunen konstatera att det varit lugnare i Visby än tidigare år, samtidigt som antalet ungdomar blir bler och fler. Hur det blir i sommar går ju inte att säga än, men polisen kommer hur som helst att främst satsa på ungdomar och alkohol. Det säger tillförordnade länspolismästaren Johan Grenfors.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista