ETER TORSDAG 29 MAJ

Sjuksköterskor besvikna på nya avtalet
Igår kväll avslutades vårdstrejken när de två parterna enades om ett nytt avtal. De tre vårdförbundsrepresentanterna från Gotland röstade, som två tredjedelar, för avtalsbudet.

De strejkande sjuksköterskorna kommer att få ett treårigt avtal med en löneökning på nio procent. Fyra procent det första året, tre procent det andra och två procent det tredje.

Vi har träffat några sjuksköterskor och biomedicinska analytiker på lasarettet i Visby för att höra vad de tycker om det nya löneavtalet.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Så ska vården komma ikapp efter strejken
Många operationer har ställts in under strejken och nu måste vården jobba ikapp.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Ny segeltävling i gotländska farvatten
Det har startat en ny segeltävling i vattnet kring Gotland.

Starten gick igår i Oxelösund, båtarna gör stopp i Visby och Borgholm på Öland för att sedan gå mot målet i Oxelösund igen.

Ove Söder från Oxelösunds segelsällskap är tävlingsledare.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Högskolelärare jobbar för mycket
Lärarna vid landets högskolor arbetar för mycket och det leder till slarv, kompromisser och stress. Det visar en studie från Högskoleverket. Enligt den arbetar många lärare i genomsnitt arbetar mer än femtio timmar i veckan, kvällar och helger, för att hinna med sitt jobb.

Maria Brunskog som är lektor vid avdelningen för kulturvård vid Högskolan på Gotland känner igen bilden.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


 

Fårösundselever pluggar hembygd
I Fårösundsskolan pågår det temaveckor om hembygden. Tanken är att eleverna ska lära sig mer om sin egen hembygd. Undervisningen sker i Bungemuseet.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista