ETER FREDAG 30 MAJ

Vägpris.nu skriver till riksdagspartier

Det är dags att genomföra de löften om vägpriser i Gotlandstrafiken som riksdagens partier lovade inför valet 2006. Det tycker gruppen vägpris punkt nu, där Ewa Werkelin och Ted Ljungqvist är talespersoner, som i dagarna skickar brev till alla riksdagsledamöter, ledarna för riksdagspartierna och alla regeringsledamöter där de kräver ett beslut om vägpriser på gotlandsfärjorna.

Reporter
mika.koskelainen@sr.se

Krav på bättre information i tekniska nämnden

Socialdemokraten Tommy Gardell tycker att den borgerliga Alliansen utestänger oppositionen från information och en del av arbetet i nämnden.
Före senaste valet var han ordförande, och tycker att den dåvarande borgerliga oppositionen fick vara med i grupper och möten.
När Tommy Gardell kom till jobbet i Arbetarrörelsens hus och upptäckte en inbjudan till en presskonferens ett par timmar senare, hade han fått nog:

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Många gotlänningar deltar i Stockholm Marathon

I helgen avgörs Stockholm Marathon och det är ganska många gotlänningar som tar möjligheten att delta i tävlingen. En av de är Linda Ewald och hon berättar varför hon bestämde sig för att vara med.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Folkuniversitetet tar sommarlov

Folkuniversitetet haft avslutning för sina utbildningar. Folkuniversitetet är lite annorlunda utbildning med tanken på att det ligger på Gotland, men det är inte särskilt många gotlänningar som går där. De senaste åren har det också gått lite upp och ner med antalet sökande och skolan har haft ett eknomiskt bråk med kommunen. Hur blir det med framtiden för Folkuniversitetet? Det var med den frågan som vi besökte dagens avslutning.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista