ETER MÅNDAG 2 JUNI

Nordiska social- och hälsoministrar möts i Visby

De nordiska social- och hälsoministrarna möts i Visby. Nu vill ministrarna göra det lättare för människor att flytta utomlands och jobba utan att de ska riskera att få problem med till exempel föräldrapenning eller sjukpenning. Lösningen är bland annat en ny socialförsäkringsportal säger den svenska socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Sveriges bästa riddare finns på Gotland.

Det blev medaljer av ädlaste valör när SM i riddarspel avgjordes i helgen. Gotländska Torneamentum vann lagguld och de tre skickligaste individuellt var också gotlänningar. 

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Gotländska elever rör sig i veckan

Den här veckan är det en rörelsevecka inom den gotländska skolan. Det är idrottsrörelsen och skolan som samarbetar för att eleverna skall röra sig mer än vanligt. Idrottsföreningarna får en ersättning på 1000 kronor per skola och i Väskinde skola var det full fart.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Rullande tandvårdsklinik visades för politiker

Gotländska sjukvårdspolitiker och sjukvårdschefer har gjort ett studiebesök i en rullande tandvårdsklinik. Besparingarna inom vården har lett till ett förslag om att satsa på flyttbar tandvård, som ska kunna åka runt till äldreboenden och skolor. Men även om det funnits motstånd och tvekan var det ett glatt gäng som gick ombord på den rullande tandvårdskliniken.

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Vernissage för nymålade lådor

För tredje året i rad har Posten ett samarbete med elever på gymnasiet för att utsmycka postens buntlådor. Eleverna får i uppdrag att måla lådorna på ett fantasifullt sätt och sedan avgör en jury vilka som passar att sätta upp på riktigt.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista