ETER ONSDAG 11 JUNI

Inget eldningsförbud trots extrem torka
Det är just nu extremt torrt på Gotland, trots rapporter om några få lokala regnstänk. Brandrisken är stor i hela södra Sverige och vi har hört om skogsbränder som tagit fart i den starka vinden bland annat i Halland och Östergötland. På många håll i landet råder totalt eldningsförbud, men inte på Gotland.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Höjda taxeringsvärden på Gotland
Skatteverkets prognos för taxeringsvärdena nästa år visar att taxeringsvärden på Gotland höjs med 29 procent i genomsnitt och det genomsnittliga taxeringsvärdet är 1 044 000 kronor.

Förra året såldes drygt 1 500 hus på Gotland och det är de försäljningspriserna som ligger till grund för de höjda taxeringsvärdena. Samtidigt införs ett tak för fastighetsskatten på 6 000 kronor.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Skolavslutning, och sen?
I dag börjar sommarlovet för många barn och ungdomar på Gotland. Om man skulle få lite tråkigt under lovet erbjuder öns fritidsgårdar en hel del aktiviteter i sommar. Mia Unnebo, som till vardags är fritidsledare på Puma i Visby, har många tips på vad man kan göra.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


”Inför en stor församling på Gotland”
Stoppa det plågsamma storförsamlingsförsöket och inför en stor församling på Gotland. Det uppmanar tre äldre kyrkomän i en debattartikel idag. En av dem är Åke G Sjöberg som förklarar varför.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Svenska Dagbladet kommer på morgonen i sommar
Förra sommaren satsade tidningen Svenska Dagbladet på att komma ut på morgonen på Gotland, annars kommer den ju hit med posten på förmiddagen. Även i år kommer lösnummer att tryckas på Gotland under sommaren.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista