1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER FREDAG 13 JUNI

Segelfartygen Gladan och Falken är på gotlandsbesök

Flottans skolfartyg Falken och Gladan har övat cirka en halvmil utanför Gotlands kust. Ombord på Falken fanns två gotländskor som gillar att vara till sjöss på ett segelfartyg.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

En dåres försvarstal i Bottarveteatern i Vamlingbo

I sommar skall det bli Strindbergföreställningen En dåres försvarstal på Bottarveteatern i Vamlingbo. En dansare och en skådespelare skall framföra och nu har man börjat göra reklam. Görhan Hellström har satt upp affischer i Visby på de offentliga reklamplatserna, men fått plocka ner igen.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Oenighet om förslag till tele-och dataavlyssning

Det kan bli tillåtet i Sverige att avlyssna all telefon, e-post och annan internetkommunikation. Riksdagen ska rösta om regeringens förslag att utöka Försvarets radioanstalts möjligheter att signalspana för att, som det heter, öka Sveriges säkerhet. Men det är många som inte gillar den här idén. En av dem är Gotlands Allehandas politiske chefredaktör Mats Linder,

Men hans företrädare på GA:s chefredaktörsstol, moderate riksdagsledamoten Rolf K Nilsson,  är däremot för förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".