1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER TISDAG 17 JUNI

Ska Hällarna bli platsen för nytt badhus?

När kommunen frågar gotlänningar vad de skulle vilja att kommunen satsar på när det gäller fritidsaktiviteter brukar svaret nästan alltid bli - bygg ett nytt badhus.
Och nu säger en enig kultur- och fritidsnämnd detsamma! De vill starta en process, som det kallas, för att få till stånd ett badhus med havsutsikt och bassänger där man kan tävla och njuta av spa och gym. Vi hör nämndens ordförande, moderaten Inger Harlevi.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Huspriserna sjunker mest på Gotland

Huspriserna har sjunkit mest på Gotland under den senaste tremånadersperioden. Minus 7 procent mätt av Statistiska Centralbyrån på 75 olika försäljningar.
- Det här är för få objekt, det krävs minst halvår eller helst helårsstatistik för att ge en rättvisande bild av den gotländska fastighetsmarknaden,  säger fastighetsmäklaren Tomas Lerman på Fastighetsbyrån i Visby. Men visst märker han en nedgång i branchen.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Hur mycket makt har statsministern? undrade Emma11-åriga Emma Norrby i Fide har skrivit ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt, där hon bland annat frågar vad han bestämmer om och hur mycket makt han har.


Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

.

Debatt om stenbrytningen på norr

Stenindstrin och jobben kontra vattentillgång och naturvärden på Norra Gotland stod i centrum när IF Metalls ordförande Stefan Löfven besökte Gotland. Det blev diskussioner med politiker, stenindustriföreträdare, naturvänner och boende kring det omdebatterade stenbrottet vid Ducker i Bunge.

Reporter:
annika.ostman@sr.se

Reporter:
annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".