1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER ONSDAG 18 JUNI

Tuff framtid för båttillverkaren Nimbus i Visby 

Nimbus båtfabrik i Visby har varslat ytterligare åtta personer om uppsägning, förutom de tidigare 60 varslade i plastfabriken och 23 i snickerierna.
Christer Winberg som är VD på Nimbus produktion i Visby AB säger att nedgången i båtmarknaden kom snabbare än någon väntat. 

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Ingen fullmäktigedebatt om revisorernas kritik

Kommunens revisorer riktade hårt kritik mot  kommunstyrelsen och tekniska nämnden för uthyrning och försäljning av campingarna vid Björkhaga, Norderstrand och Snäck.
Men det blev ingen debatt alls om den frågan, och Eters reporter frågade moderata kommunalrådet Gustaf Hoffstedt varför inte han gick upp i talarstolen.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Roma IF vill ha samma is som Eurovisionsvinnaren

Roma IF:s hockeyordförande Peter Lindström har teståkt det plastunderlag föreningen vill ha i stället för vanlig is.
Det är samma underlag som konståkningsvärldsmästaren åkte på i det vinnande ryska bidraget till Eurovisionsschlagerfinalen.
Gotland kan bli först i landet med en sådan här plastis i fullskalemodell. Målet är att isen på Roma isbana ska vara utbytt mot plast till nästa höst.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Medeltidsveckan jubilerar med utställning

Medeltidsveckan på Gotland firar 25-årsjubileum med en utställning i Gotlands Fornsal. Wiveka Schwartz som är en av initiativtagarna, minns hur det hela börjad.

Reporter:
lisa.classon@sr.se


.

Gotlandsspelen i badminton förbereds

Över 600 matcher med deltagare från fem nationer ska spelas i Visby veckan efter midsommar. Till skillnad från till exempel fotbollen är det här kanske ingen sport som ökar pizza- och ölkonsumtionen framför tv:n, men den får ändå gotlänningar att ta ut en veckas semester.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".