1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

ETER TORSDAG 19 JUNI

Rolf K fick många ilskna e-postbrev

FRA eller signalspaningslagen röstades igenom i riksdagen, efter en heldagsdebatt med många turer. Partipiskorna ven och med 143 röster för och 138 emot samt en som avstod och vissa förändringar i lagtext, så blev det till slut ett ja.
Moderatriksdagsman och försvarsutskottsledamoten Rolf K Nilsson röstade för förslaget, men har fått många kritiska och hotfulla e-postmeddelanden.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Hur nyttig är biomullen från reningsverket?

Den här högen ligger vid Visby reningsverk och innehåller biomull - det vill säga torkat avloppsslam från reningsverket i pelletsform. Det mesta av det två och halvt tusen ton slam som verket producerar använder Cementa att elda med, men ungefär 15 ton kan hämtas gratis av privatpersoner att gödsla med. Men vad är det egentligen mer i den där pelletshögen som vi kan strö över våra trädgårdsland och gräsmattor? Ulrika Jägerup är driftingenjör på Reningsverken.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Ingen rea på Sverige-tröjor


Alla svenska fotbollssupportrar tystnade när Sverige inte gick vidare i EM. Läktarna var fyllda av gula tröjor, tröjor, hattar, vattenflaskor, som kanske inte är lika attraktiva under resten av fotbolls EM. Men Tomas Berglund, sporthandlare i Visby, fortsätter att sälja då blågula tröjorna.


Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Lilla EM fostrar framtidens fotbollsspelare

Det råder förstämning i fotbolls-SVerige efter EM-nederlaget. Men nu drillas redan morgondagens fotbollsspelare och Lilla Fotbolls-EM avgjordes med drygt 90 barn mellan 6 och 11-år på Västerhejde IP.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Nya Kallbadhuset och Strandrpromenaden invigda

Här finns palmer, sängar med stora kuddar, bord. Planket som man kan förvånas över från utsidan, innebär att restaurangen har två våningar med bord. Alla gotlänningar som turister kommer att ha tillgång till toaletter och omklädningsrum.

Reporter:
annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".