ETER MÅNDAG 30 JUNI

Gotländska öspel kan locka närmare 4000
Gotlands Idrottsförbund ska i augusti besluta om Gotland ska ansöka om att få arrangera de så kallade Öspelen 2015, 2017 eller 2019. 25 öar över hela jorden deltar i spelen som anordnas vartannat år och man tävlar bland annat i simning, skytte och friidrott.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Ny ögonbehandling kan rädda synen på äldre
Nu kan Visby lasarett hjälpa äldre personer som tidigare riskerat att bli blinda. Det är en ny behandlingsmetod, där medicin sprutas in i ögat som införts på försök under ett år, berättar Ingrid Taylor som är verksamhetschef för Ögonkliniken.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se

Oro efter ministernej till internationell poker
Det blir ingen internationell poker för Svenska Spel. Finansminister Anders Borg har nu beslutat att inte ge Svenska Spel tillstånd att delta i ett sådant här internationellt pokernätverk. Berra Sandström, som är facklig representant i styrelsen på företaget, tror att det här på sikt kan försämra företagets konkurrenskraft.

Reporter:
helen.birch@sr.se


Färjeresenärer kan påverkas av busskonflikten
Det kan bli problem att ta sej till och från färjan i Nynäshamn. Orsaken är den stundande busskonflikten i Stockholm, som väntas bryta ut vid midnatt. Båtbussarna går, men kollektivtrafiken kan alltså komma att ställas in.

Reporter:
annika.ostman@sr.se