ETER TORSDAG 3 JULI

Simlärare vill ha mer simundervisning
Var tionde femteklassare på Gotland kan inte simma, visar den senaste undersökningen från kommunen.

Det är kommunen som har ansvaret och Erika Nilsson och Adam Jakobsson som är simlärare och badvakter på Melonen i Visby tycker inte att kommunen satsar tillräckligt.

Reporter helen.birch@sr.se


 

Svårt locka odlare till ekologiskt
Regeringen vill ha mer ekologisk odling i Sverige. Men de höga spannmålspriserna göra att vissa odlare lockas över dit, istället för att satsa på kravgrönsaker- och potatis. Men ute i kravpotatisåkern i Dalhem pågår arbetet för fullt.

Reporter annika.ostman@sr.se


 

Därför upptäckte inte Sjöinfokompaniet haverist
För tre dagar sen började en av båtarna i Gotland Runt att brinna. Trimaranen UBS Racing Team låg och drev i sju timmar innan en annan deltagarbåt upptäckte dem så att besättningen kunde räddas. Hur kom det sig att Sjöinformationskompaniet i Visby som har radarkoll på all sjötrafik runt Gotland inte upptäckte den här båten?

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

Rött, gult eller grönt för Östersjöområdet om 40 år?
Blir det fullt av malariamyggor och klimatflyktingar i Östersjöregionen om 40 år eller blir det ett välmående innovationscentrum? Sidas Östersjöenhet har tagit fram tre möjliga framtidsbilder för området lagom till Almedalsveckans 40-årsfirande. Baserat på intervjuer med ett 20-tal ambassadörer, näringslivsfolk, politiker och andra runt Östersjön har Sida tagit fram en grön, en gul och en röd framtidsbild.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

Clownarmé och Klimax på alternativ politikervecka
Parallellt med den vanliga Almedalsveckan ordnas det även i år en alternativ almedalsvecka.

Det är ett forum för olika organisationer på vänsterkanten som på olika sätt protesterar mot dagens politiska system.

Reporter lisa.classon@sr.se