ETER FREDAG 18 JULI

Oroas av bristen på plan
År 2003 togs ett beslut om att det måste upprättas en plan för hur räddningstjänsten ska agera vid en brand i Visby innerstad. Det gäller bland annat vilka kulturhistoriska byggnader som ska prioriteras och hur räddningstjänsten ska ta sig fram när det är fullt av folk i innerstan sommartid. Men trots att det gått fem år har ingen plan utarbetats. Brandmästare Lars-Olof Andersson är både orolig för säkerheten och besviken på politikerna som inte prioriterar frågan.

Reporter lisa.classon@sr.se


Proppfullt i Visby gästhamn
Gästhamnen i Visby har en hektisk tid just nu med mycket folk och fest i hamnområdet. Eter gjorde ett besök i hamnen och pratade med Bo Gustavsson som driver gästhamnen.

Reporter helen.birch@sr.se


Tillbaka till vardagen på psykiatrin
Natten till söndagen var det en ung kvinna som tog sig in på psykiatriska kliniken i Visby och hotade personalen med kniv. Efter den händelsen hade man bland de anställda ett möte i måndags för att ta reda på mer om händelsen och om det var några rutiner som inte fungerade. Dessutom möttes man för att diskutera hur personalen mådde och hur man kan gå vidare. Susanne Hultemar, biträdande chef för akutavdelningen på kliniken berättar om vad man gjort i ärendet en här veckan.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Svårigheter för kryssarna
Vinden har skapat problem för kryssningsbåtarna att stanna till i Visby hittills i sommar. Kraftig vind i kombination med allt större fartyg har försvårat för kryssningsfartygen, berättar skeppsmäklare Lars Ekman.

Reporter helen.birch@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista