ETER TORSDAG 31 JULI

Ungdomar föredrar simbassäng före bad i havet

En ny trend verkar ha skapats...Nu så här sommar och badtid är det inte längre havet som gäller för barnen när de ska bada. Många väljer istället hellre bassänger, som utomhusbadet i Terra Nova. Adina Broman förklarade varför hon väljer bassängen framför havet.

Reporter:
helen.birch@sr.se

Kräftodlare laddar för årets kräftsäsong

Denna vecka är det kräftpremiär och här på ön finns det flera odlare som säljer kommersiellt. Eter åkte ut till Kjell och Alf Gustafssons kräftdamm i Kräklingbo för att höra om det egentligen är lönsamt att odla kräftor.

Reporter:
irini.mavroudis@sr.se

.

.

Smaklösa planerar för eget museum

Världsberömda musikgruppen Abba har ett eget museum i Stockholm. Nu vill den mytomspunna gotlländska gruppen Smaklösa inte vara sämre, utan planerar att öppna ett eget museum. Stilenligt ska det inrymmas i den gamla bensinmack, som står mitt i Västergarns samhälle....

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

SMS vanlig kommunikationsform

Det SMS:as mycket nu för tiden... Till och med så mycket att det annordnas SM i SMS... Men hur använder vi egentligen våra mobiltelefoner nu för tiden? 

Reporter:
helen.birch@sr.se

Stor Antikmässa i Visby ishall

I ishallen i Visby är det under några dagar en antik- och samlarmässa där folk samlas för att prata om gamla saker.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista