ETER MÅNDAG 4 AUGUSTI

Många djur innebrändes vid brand i Lärbro

Omkring 130 ungdjur och kalvar innebrändes vid en omfattande ladugårdsbrand i Lärbro. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och många av djuren som räddades ur den brinnande byggnaden hade fått bränn- och rökskador och måste avlivas.

Reporter:
catarina.gustafsson@sr.se

Östergarns skola fylls av nya aktiviteter

Nu fylls Östergarns skola med verksamhet sedan utvecklingsbolaget Nygarn utveckling AB fått köpa skolan av Gotlands kommun. Vi har besökt det nya företagscentrat på östra Gotland.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Ondskans existens diskuteras på Närsaker

Före detta landshövdingen Lillemor Arvidsson är tillbaka på ön, eftersom hon ska vara med i ett samtal på Närsakar i När. Tillsammans med biskop Lennart Koskinen ska hon diskutera frågan: Om gud finns - varför är det sånt helvete på jorden?

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Blå lagunen formges av Sommardesignkontoret

Kalkbrottet Blå Lagunen nära Ar på norra Gotland var länge en ganska hemlig badplats. Men när allt fler hittar dit ökar problemen med nedskräpning och parkeringskaos.
Nu har sommardesignkontoret i Fårsöund tagit sig an hela området kring Blå Lagunen för att försöka få bukt med de här problemen. Sommardesignkontorets svenska och internationella studenter deltog i en workshop om Blå Lagunen.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Campingplats i Brissund blir åter folkpark

På 1930-talet var det en basar för landsbygdsfolket. På 2000- talet blev det en campingplats. 
Sommaren 2008 blir det återigen basar. Det handlar om folkparken vid Brissund i Väskinde där sockenborna har fått tillbaka nyttjanderätten. Per Wahlby är ansvarig för varpasektionen inom VAIS, Väskinde allmänna idrottssällskap, som är en av dem som arrangerar basaren:

Reporter:
helen.birch@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista