1 av 4
2 av 4
Vägglus. Foto: APPhoto/University of Florida/Scanpix
3 av 4
Kriminalkommissarie Magnus Frank. Foto:Lisa Classon/SR Gotland
4 av 4
Nattliv under Stockholmsveckan i Visby. Foto: Irini Mavroudis/SR Gotland

ETER MÅNDAG 18 AUGUSTI

Gotlandsmusiken satsar på ny konsertserie

Trots att framtiden för Gotlandsmusiken ännu är mycket oviss presenteras nu programmet för en ny konsertserie, med bland annat Balkanmusik och spansk dans. Två pågående utredningar har stor betydelse för Gotlandsmusiken. Men ännu har musikerna inte fått någon information om framtiden säger konstnärlige ledaren Erik Skagerfält.

Reporter:
annika.ostman@sr.se

Utlandsresor ökar risken för vägglöss

Nästa gång du kommer hem från en semesterresa borde du kanske fundera på var du ställer väskan när du packat upp. Risken finns nämligen att du fått med dig vägglöss. Saneringen av vägglöss på Gotland har ökat kraftigt och det är främst på utlandsresor som vi riskerar att få med oss lössen hem.
Ulf Siggelin är tekniker på Anticimex på Gotland..

Reporter:
nina.mittjas@sr.se

Gotlänningar begår brott under Stockholmsveckan

Den s.k Stockholmsveckan, v 29, borde kanske döpas om till Gotlandsveckan eftersom ungefär hälften av de brott som begås den veckan begås av gotlänningar. Eter har låtit kriminalpolisen gå igenom de polisanmälningar som gjordes vecka 29 i år och det visar sig att gotlänningarna står för en stor del av brotten.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista