1 av 5
Skolmat i Solbergaskolan. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
2 av 5
Apoteket Liljan i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
3 av 5
En tallrik skolmat. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
4 av 5
Thomas Olsson Skanska,Jenny Hägerstrand och Jan-Erik Rosengren Rederi AB Gotland tar första spadtaget på Hamnhotelelt. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland
5 av 5
Erika Hollstensson ska springa Blodomloppet för Destination Gotland. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland

ETER ONSDAG 27 AUGUSTI

Vad får skolmaten egentligen kosta?

Kostnaderna för skolmaten skiljer sig åt ganska mycket mellan olika skolor, där friskolematen kan vara dubbelt så dyr som den kommunala skolmaten. 
Gotlands kommun kan komma att spara in ytterligare på skolmaten på grund av att barn- och utbildningsnämndens kostnader har ökat. I Solbergaskolan serverades makaroner med skinksås, vilket inte uppskattades av eleverna.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Viktiga funktioner drabbades av dataavbrott

Vi lever i ett tekniskt sårbart samhälle. I nästan två dygn drabbades flera visbyföretag av ett datafel som gjorde att mycket av arbetet inte kunde utföras.
Apoteket kunde till exempel inte expediera recept, och Swedbank - där internet låg helt nere, tvingades avboka sina kunder. Det var Telias bredband som havererade och löftet om att problemet snart skulle vara avhjälpt, sköts upp gång på gång. Först efter att reservdelar i flera omgångar flugits över till Gotland, kunde problemet lösas.


Reporter:
jimmy.englund@sr.se

Hamnhotellet i Visby byggs ut

Hotellutbyggnaden iVisby fortsätter och nu börjar många undra om det inte snart är färdigutbyggt? På onsdagen togs första spadtaget till utbyggnaden av Hamnhotellet vid Visby hamn.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Blodomloppet strömmar runt i Visby

Det är nu tredje året som Blodomloppet arrangeras på Gotland. Som arrangör så är vi jätteglada att det är så många företag/organisationer som sponsrar sin personal. Detta år hoppas vi att det blir ännu fler som tar efter och att man uppmuntrar sin personal till friskvård.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista