1 av 4
Fredrik Lundgren, hästgymnasiet. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.
2 av 4
Nimbus. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland.
3 av 4
Conny Muttoni, Kent Nilsson och Peter Wallin på RP Mold i Klintehamn. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland.
4 av 4
Formverktyg till gummisked. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland.

ETER TORSDAG 2 OKTOBER

Konsult ska granska Nimbus nedläggning
Det kan ha varit ett felaktigt beslut att lägga ner Nimbus, säger fackförbundet Metall som ska tillsätta en löntagarkonsult som ska titta på de siffror som ligger till grund för beslutet.

Idag var Metalls vice ordförande Leif Ohlsson på Gotland för att hjälpa till och förhandla.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


 

Kontaktskapande mellan arbetslösa och företag
I dagarna pågår en storsatsning från arbetsförmedlingens sida. Grundtanken är att dem som är på jakt efter jobb och dem som är på jakt efter arbetskraft ska föras samman för att alla parter ska få chans att knyta kontakter.

Reporter karin.brindt@sr.se


 

Friskolor fick ja trots höga kostnader
Den borgerliga majoriteten i barn- och utbildningsnämnden visste om att det skulle bli dyra utbildningar på de nya privata gymnasierna, men valde ändå att säga ja till dem.

Anledningen är att majoriteten ansåg att de nya utbildningarna fyllde ett behov, säger Anders Larsson (c), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Reporter karin.brindt@sr.se


 

Klinteföretag satsar trots lågkonjunkturen
Trots gotländska industrivarsel, internationell finanskris och allt fler tecken på en begynnande lågkonjunktur finns det också tillverkningsföretag på ön som satsar.

Det nystartade metallindustriföretaget RP Mold är ett av dem. För en månad sedan började de tillverka formverktyg till plast- och gummiindustrin.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista