1 av 4
Wolfgang Weiser, teaterlärare med upprop för barn och kultur. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
2 av 4
Demonstrerande fältbiologer utanför kongresshallen i Visby. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
3 av 4
Drogdryck. Foto: Jessica Gow/Scanpix
4 av 4
Miljödomstolen sammanträder i Wisby Strand.Foto: Karin Brind/SR Gotland

ETER TISDAG 7 OKTOBER

Miljödomstolen behandlar ansökan om stenbrytning

Fältbiologer protesterade utanför kongresshallen Wisby Strand när Miljödomstolen inledde förhandlingarna om Nordkalks ansökan om att få bryta kalksten vid Ducker i Bunge.

Vid miljödomstolens förhandling i Wisby Strand har företrädare för Nordkalk berättat vad de tänkt göra och bland åhörarna finns många markägare, naturvårdsintreserade och  anställda vid Nordkalk.

Reporter:
karin.brindt@sr.se

Upprop för barn och kultur

Blir det mindre barnteater på Gotland nu när barnkulturförkämpen Towan Obrador går i pension från sin tjänst som kommunens barnkultursekreterare? 
Det befarar Wolfgang Weiser, teaterlärare och fembarnspappa, som startat ett upprop för barn och kultur. För honom och hans barn har den barnteatern som hittills funnits varit jätteviktig.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Ryktet om en påstådd våldtäktsdrog.

E-post varnar för drogen Progesterex. Den påstås vara ett litet steriliserings-piller - ett preparat som används av våldtäktsmän i samband med fester, för att våldta och sterilisera sina offer.
Ryktet säger att preparatet är ”ofattbart lätt att få tag i” och  kan vara nästa preparat som slår igenom i ”nattlivet”, använt tillsammans med Rohypnol. 
Enligt varningarna påstås den här drogen snabbt lösas upp i den drink den hamnar i och den försäkrar att offret inte kommer att bli gravid efter våldtäkten....
Men hur är det EGENTLIGEN???

Reporter:
jimmy.englund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista