1 av 4
Bertil Klintbom. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland
2 av 4
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
3 av 4
Gamla hamnkontoret. Foto: Karin Brindt/SR Gotland.
4 av 4
Psykologen Sophie Ahrnö, Rädda barnen. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.

ETER TORSDAG 16 OKTOBER

Pigge hyr kontor för halva marknadspriset
Kommunen kan förlora bortemot fyra miljoner kronor på ett hyreskontrakt som ligger på närmare hälften av marknadspriset. Kontraktet är skrivet för kontorslokaler som Pigge Werkelins bolag Östersjöns förvaltning AB hyr av kommunen i hamnen. Kommunrevisorernas vice ordförande Staffan Bergwall, som bland annat är ledamot i fastighetsägarföreningen, har tittat på kontraktet.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


 

”Ett specialfall”
Vad säger då kommunen om att man hyrt ut delar av gamla hamnstationen på så förmånliga villkor till ett av Werkelinbolagen?

Bertil Klintbom, som är teknisk direktör, säger att det var ett specialfall och att lokalerna hade stått tomma länge innan Östersjön Förvaltning AB fick hyra in sig.

Reporter karin.brindt@sr.se


 

Så vill barnen ha det vid skilsmässan
50 000 svenska barn drabbas varje år av att deras föräldrar separerar. Över 700 av dem har via e-post till Rädda barnen och berättat om bråken, boendet och ensamheten med sina egna känslor.

Psykologen Sophie Ahrnö på Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris, berättar vilket stöd barnen behöver och hur projektet började för tre år sedan.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Vanvård i gotländska fosterhem?
250 000 barn placerades i fosterhem och barnhem av den sociala barnavården i Sverige mellan 1920 och 1995. För en del av barnen blev misshandel, sexuella övergrepp och slavarbete en del av vardagen.

Nu efterlyser en statlig utredning vittnesmål om sådana här övergrepp och vanvård på Gotland.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista