1 av 4
Mikael Nilsson, Metall. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.
2 av 4
Vendla och Jonna går i sexan i Havdhems skola. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland.
3 av 4
Anna-Gretha Ericsson, Riksantikvarieämbetet och författarna till Kulturarvsbrott Lars Korsell och Linda Källman från Brottsförebyggande rådet. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
4 av 4
Manifestation på Östercentrum för jobben. Foto: Karin Brindt/SR Gotland.

ETER TISDAG 28 OKTOBER

Manifestation för industrijobben
I kväll genomför industrifacken och personalen på Nimbus en manifestation mot nedläggningen av båtfabriken.

Anledningen är varslen vid Nimbus, som beslutat att flytta sin båttillverkning till fastlandet.

Klockan fem samlas de anställda på Östercentrum i Visby för att visa att de inte bara är pinnar i statistiken utan att det är verkliga människor som blir av med jobben.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Reporter karin.brindt@sr.se


 

Nytt system för utvärdering av elever
Romaskolan var först och nu har även Havdhem och Öja skola infört ett elektroniskt system för att dokumentera elevernas utveckling.

På Romaskolan har man i fyra år använt sig av programmet PODB. Det är ett sätt för lärare, elever och föräldrar att kommunicera men materialet ska även ligga till grund för de skriftliga omdömena.

På Havdhem skola har samtliga elever just börjat använda programmet Unikum. Dag Ramberg och Maria Mattson, lärare, berättar hur det fungerar för föräldrarna.

Reporter eleonor.svensson@sr.se


 

Ny bok om kulturarvsbrott
”Kulturarvsbrott” heter en ny bok som presenterades i dag på Riksantikvarieämbetet. Boken innehåller flera gotländska exempel, både de återkommande fornminnesplundringarna och den uppmärksammade stölden av Newtons 300 år gamla bok Principa Mathematica från Säveskolans bibliotek för 12 år sen. En av författarna till boken, Lars Korsell på Brottsförebyggande rådet, beskriver det kulturarvsbrottet.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista