1 av 4
Furillen i Rute. Flygfoto: Gunnar Britse
2 av 4
Arbetslag rustar upp bandtun i Lau. Foto: Katarina Hedström/SR Gotland.
3 av 4
Gustaf Hoffstedt. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/SR Gotland.
4 av 4
Spelmarker och kort. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

ETER TORSDAG 30 OKTOBER

Thomsson stolt och glad över att Ulvaeus vill bygga
I går gav byggnadsnämnden ett positivt förhandsbesked till paret Ulvaeus. Nämndens ordförande Lars Thomsson (c) är både glad och stolt när han berättar om Furillens utveckling.

Reporter jonas.neuman@sr.se


 

Fler flyktingar välkomna till Gotland
 Av de 42 flyktingar som har kommit till Gotland i år så är det bara fem stycken som blivit placerade här, resten har valt att komma hit själva. Kommunen har sagt att vi kan ta emot 50 flyktingar 2008 och i framtiden får det gärna bli fler flyktingar på Gotland, säger socialnämndens ordförande Gustaf Hoffstedt (m).

Reporter cristina.jardim@sr.se


 

Unga spelar mer och mer
90 procent av alla vuxna spelar i dag med pengar i allt från lotteriringar till kortspel med höga insatser i skumma lägenheter.

Unga människor spelar också mer och mer, enligt forskaren Ove Svensson. Mer än hälften av alla pojkar mellan 15 och 25 år spelar idag om pengar och det ökar kraftigt säger han.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Tun rustas upp
Lau är en socken som har gott om bandtun - eller ”gammaldags gärdsgårdar” - som säkert besökare från fastlandet tänker.

Just nu pågår ett omfattande arbete med att laga gammal tun på flera ställen på ön. Bland annat i Lau, där vår reporter hittade ett arbetslag.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".