1 av 5
Nyhets-Jardim, EterEleonor och praktikant-Veronica äter glass och något med choklad. Foto: Jimmy Englund SRGotland
2 av 5
Vi är så stolta över vår unga kvinna på Eterredaktionen. Så ung, men så vis! Foto: Jimmy Englund
3 av 5
Patrik "Palten" Jonsson som Thomas Lövkvist och Robin Waernquist, orkesterns trumslagare. Ett nummer i trumslageriets tecken. Vem kan spela förutan trummor? Det beror på...om det finns en cykel till hands. Foto: Jimmy Englund SRGotland
4 av 5
Premiär. Tack ska ni ha! Foto: Andreas Hedfors SRGotland
5 av 5
Pilla växte och blev Sanna Nielsen. Foto: Andreas Hedfors SRGotland

BLOGG: FREDAG 9 JANUARI

- Det här kan ingen ta ifrån oss!
- Glad 25-åring på Eterredaktionen
- Premiärförväntan

23:59 Det här är något som ingen kan ta ifrån oss!

Dom kan flockas på våra campingar i juli eller vildcampa med sina husbilar utanför. Dom kan orsaka köbildning på våra vägar. Dom kan handla slut på mjölken i närbutiken. Dom kan skoja om vad vi gör här på vintern - ”vallar får eller?” Dom kan skita ner på gator och torg. Dom kan slåss nere på hamnen och spruta champagne över 10.000-kronorssvidarna. Dom kan överbefolka Almedalen med rutiga filtar, picknickkorgar i  och engångsgrillar. Dom kantrampa varandra på fötterna i krogköerna och pissa i våra medeltida gränder. Dom kan kräkas på Adelsgatan och pissa lite till utanför skoaffären på Öster så att det luktar f-n.
Men dom kan INTE ta Gotlandsrevyn ifrån oss!!! Hör ni det fastlänningar?

Nej. Jag ska kanske inte kasta glas i stenhus. Eller nu blev det fel...den sena kvällen sätter sina spår.
Nej. Jag ska inte kasta sten i glashus. Jag är ju själv inte särskilt gutnisk då jag saknar gotländskt blod i mina ådror.
Men efter snart 2,5 år som journalist här på radion så är det här på ön som min lojalitet ligger för tillfället och högst troligt kommer att göra en tid framöver. Som journalist på ön, som sitter mitt i navet av allt som händer och är aktuellt, så skrattar jag säkert minst lika gott som den inbitnaste av alla ö-bor som tar del av Gotlandsrevyn.
För ska man uppskatta Roland Olssons texter, hans betraktelser av vad som händer på Gotland, så måste man hänga med i debatten.
Man måste inte delta, men hänga med.
Annars fattar man inte varför kommunalrådet Thomsson får sig en känga av en marionettdocka, annars kan man inte läsa undertexten i de återkommande skämten om magi, annars ser man inte det roliga när Annen Jakobsson, förlåt Sara Jacobsson, showar på, ja ska det vara Borgen? 
Annars kan man inte se igenom ironin när idésprutan på Furillen visar upp en burk med tystnad från, ja såklart, Furillen.

Annars känner och delar man inte den gemenskap som förenar revyns åskådare, när vi sitter där på våra nedfällbara stolar på Rondo.
En gemenskap av att veta att det här, det här är något för OSS. Det kan ingen fastlandsturist komma och ta ifrån oss, dom skulle inte fatta.
Så när du sitter där på Rondo i Klinte och tar del av tre timmars underhållning nu i vinter så kom ihåg att det här är för oss...
...tänk på det!
Jimmy Eterpatron Englund
.........................................................................................
15:50 Eter-Eleonor glad jubilar idag:-) 25 vintrar ung!
Idag är vi stolta över vår Eter-Eleonor som 25-årsjubilerar idag.
Grattis önskar dina Eterkollegor.
Tänk, 25 år!
Hon är ju bara barnet!
Undertecknad utlovar härmed en ”jubilarintervju” i nästa vecka”.
/ Jimmy Eterpatron Englund
.........................................................................................

11:00 Premiärförväntan
Ikväll är det premiär för ”Älva - en magisk revy”. Att så är fallet har gått mig helt förbi och slog mig för bara några dagar sedan. Förra årets revy var min första och nu, med ännu ett års erfarenhet av ön så har jag höga förhoppningar inför kvällens premiär.
Bland favoriterna förra året håller jag färskast i minnet Palten som igelkott och det något misslyckade försöket att få träffa en läkare...
...hoppas det blir ett dundamagisktkalas ikväll också.
Vi ses på Rondo ikväll va?
Jimmy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".