1 av 4
Ann-Christin Kullberg och Jan Carlsson. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland
2 av 4
Björn Grape, stormarknadschef Coop Forum. Foto: Andreas Hedfors/SR Gotland
3 av 4
Annica Jonsson och Marie Sjöberg i barngruppen Tryggve. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland
4 av 4
Företagaren Leif Lingvide visar Lars Thomsson, Eva Nypelius och Björn Larsson runt i fabriken i Lye. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland

ETER MÅNDAG 12 JANUARI

Tillfällig sjukhuschef får fortsätta

För ett år sedan valde sjukvårdsledningen att ta in konsulten Jan Carlsson som tillfällig sjukhuschef, medan rekryteringen av en ny chef pågick.

Men att anställa en ny sjukhuschef var inte riktigt så lätt som man hade trott och konsulten Jan Carlsson är fortfarande sjukhuschef. I höstas skrevs ett nytt avtal som gör att han kommer att vara sjukhuschef minst ett år till.

Den tillfälliga lösningen kvarstår alltså och konsulten Jan Carlsson berättar hur hans år som sjukhuschef på Visby lasarett gått.

Reporter:
eleonor.svensson@sr.se

Frukt blir vapen i Gaza-kriget

Israels angrepp på den isolerade palestinska Gazaremsan pågår för den 17:e dagen i rad och har fördömts av folkrättsexpertis.
Tidningen Aftonbladet har krävt en ekonomisk bojkott mot staten Israel.
Den tanken stödjer många gotlänningar. Vissa skred till aktion i lördags och angrep israelisk frukt på Coop Forum i Visby.
Andra nöjde sig med att rynka på näsan åt israeliska varor, som kunden Jan Karlsson:

Reporter:
andreas.hedfors@sr.se

Tryggve ska ge trygget åt alkoholistbarn

Nu vill Gotlands kommun komma i kontakt med barn som lever med föräldrar som missbrukar alkohol eller droger, därför har man gjort ett massutskick där man bjuder in de här barnen till barngruppsverksamheten TRYGGVE.
Annica Jonsson arbetar på alkohol- och drogrådgivningen och är samordnare för barngrupperna.

Reporter:
eleonor.svensson@sr.se

Gotländska centerpolitiker på besök hos verkligheten

 Tre ledande centerpolitiker, Lars Thomsson, Eva Nypelius och Björn Larsson åkte ”ut i verkligheten” vilket händer ibland.
Målet var Lye och ett företag som funnits länge men som för drygt ett år sen fick nya ägare och ledning, och ett nytt namn.. 3house Sweden AB.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".