1 av 2
Under hösten har kommunen och polisen enats om fem områden som ska prioriteras för ett "tryggare Gotland". På bilden moderata kommunalrådet Gustaf Hoffstedt och polismästare Johan Grenfors. Foto: Eleonor Svensson/SRGotland
2 av 2
Inger Harlevi (M) ordförande i Kultur och fritidsnämnden besökte tillsammans med Gustaf Hoffstedt (M) ordförande i Socialnämnden och andra politiker och tjänstemän, Klostergården där det ska bli ett nytt äldreboende. Vilket oroar PRO. Foto: Andreas Hedfors/SRGotland

ETER TORSDAG 15 JANUARI

Kommunen och polisen: Fem punkter för en tryggare ö

Polisen och Gotlands kommun har tillsammans skrivit på ett sex sidor långt kontrakt där man lovar att samarbeta för att minska brottsligheten.
Och en del är att polisen ska komma ut i skolorna för att främst jobba förebyggande när det gäller ungdomsbrottslighet. Polismästare Johan Grenfors berättar att de har mycket att tjäna på att befinna sig på öns skolor.

Reporter: eleonor.svensson@sr.se

Beslutsfattarna ställdes mot väggen på Klostergården
Det nuvarande äldreboendet Klostergården i Roma har dömts ut som för trångt och lyhört av statliga myndigheter och det har sedan länge varit bestämt att ett nytt ska byggas.
Det huset blir ett särskilt boende, för de allra äldsta och skröpligaste och därför kommer inga extrautrymmen att finnas i byggnaden.

I de extrautrymmen som finns där idag brukar ett antal pensionärer samlas för att laga mat, jobba med hantverk eller styrketräna och nu är de oroliga över att förlora den möjligheten.
Därför bjöd Irene Magnusson, ordförande i Romas PRO, in politiker och tjänstemän till ett gemensamt möte.
Och det verkar inte helt hopplöst.
Reporter: andreas.hedfors@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".