BLOGG: TORSDAG 22 JANUARI

- ”Här ska det bli äventyr, kom följ, med du...”

...........................................................................................
11:40 ”Här ska det bli äventyr, kom följ, med du...”
Nostalgin fyller hela min 24-åriga kropp just nu!
Eleonor bad mig att plocka fram lite barnprogramssignaturer till hennes reportage. Hon ska nämligen träffa en kvinna som forskat på hur barn, under 3 år, mår av att titta på tv.

Eftersom jag lätt blir fanatisk när det gäller effekter som kan liva upp ett reportage, så kröp jag in i vårt skivarkiv och snubblade över en samlings-cd med gamla disneyfavoriter som jag sitter och lyssnar igenom nu.
Textraderna sitter som en smäck och jag drömmer mig tillbaka till barnaåren och förnimmer lite av den förväntan inför det stundande som alltid infann sig när man satt framför tv’n och sjöng med:
”Hej hör upp kom hit var med, för snart så börjar det...” (Disneydags)
”Hahahaha, full fart, uh uh uh, nu sticker vi (”Luftens hjältar)
”Snälla och rara, helt underbara, och deras saga berättas igen....djupt in i skogen där lever dom än...” (Bumbibjörnarna)
I detta svaga sinnestillstånd som jag befinner mig i så utlovar jag härmed att ni kan få en disneyfavorit spelad i programmet idag, jag kan ju avsluta med en sådan innan barnradion.
MEN, då måste ni föreslå en favorit, jag klarar inte av att välja själv!

/ Jimmy
”Här ska det bli äventyr, kom följ, med du...” (Knattarna)....vilken nostalgiiiii

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".