1 av 4
Cecilia och Fredrik Ekholm. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland.
2 av 4
Margareta Rönnberg. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland.
3 av 4
Ann-Sofi Lindskog framför fastigheten på Endreväg som kommunen inte får sälja. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.
4 av 4
Löneassistenternas nya lokaler i Slite. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/SR Gotland.

ETER TORSDAG 22 JANUARI

Inte problemfritt när kommunen ska sälja fastigheter
Kommunen ska skyndsamt sälja fastigheter för att kompensera för mindre skatteintäkter, beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott i förra veckan. Tio miljoner kronor extra ska chefen för gator och mark, Ann-Sofi Lindskog, ta in. Men det finns många problem förutom att fastighetsmarknaden just nu är låg.

Kommunen har till exempel i 35 år försökt riva, sälja eller stycka av en fastighet på Endreväg. Huset testamenterades 1973 till kommunen och i dag har hemtjänsten sin lokala bas i fastigheten. Kommunen har överklagat ända upp till regeringen, men får inte sälja fastigheten.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

 

SMS-biljetter på Flygbussarna
Flygbussarna har lanserat SMS-biljetter på alla sina flygbusslinjer. Affärschefen berättar:

Reporter jimmy.englund@sr.se


 

Löneassistenterna tar plats i Slite
I dagarna flyttar kommunens löneassistenter till kommunhuset i Slite, efter ett politiskt beslut att flytta jobb från staden till landsbygden. Göran Karlström är chef på avdelningen.

Reporter cristina.jardim@sr.se


 

Ingen fara när små barn tittar på tv
Visbybon Margareta Rönnberg är film- och barnkulturforskare och har gjort den första svenska studien av de allra yngsta tv-tittarna. I sin bok Blöjbarnsteve har hon undersökt hur barn under tre år upplever tv.

För att verkligen få se vad barnen gör och hur de reagerar fick föräldrarna själva filma sina småttingar när de tittade på tio klipp med barnprogram plus vinjetten till Rapport.

Resultatet förvånade forskaren själv.

Reporter eleonor.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".