ETER MÅNDAG 2 FEBRUARI

Många förslag på åtgärder för varslade
Idag presenterade öns varselgrupp sin första rapport med åtgärder som måste till med tanke på alla de varsel som har kommit.

I gruppen ingår varselsamordnarna landshövding Marianne Samuelsson och kommunstyrelsens ordförande centerpartisten Eva Nypelius plus representanter för fack, högskola och arbetsförmedling.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Tofta camping satsar på fem stjärnor
Den svenske tältcamparen är inte död. Tofta bad och camping tror på campingens framtid och satsar på ytterligare två stjärnor, Tofta skall bli en femstjärnig campingplats på sikt.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Markägare anmäld för skogsavverkning
En markägare blev i mitten av januari anmäld till miljöåkagare efter att ha huggit ned träd på sin mark nära Hemse, trots att marken blivit naturreservat.

Eter åkte dit, till naturreservatet Bosarve lövskog i Levide och tog en skogspromenad med den anmälde skogsägaren, Jörgen Lingvall, som tycker att han hade rätt att hugga ned sina egna träd.

Reporter andreas.hedfors@sr.se


 

Länsstyrelsen förklarar naturreservaten
Karin Fager är naturvårdschef på länsstyrelsen och ansvarig bland annat för hur naturreservaten på ön blir till. Hon vill inte kommentera några enskilda fall, men förklarar vad som gäller när ersättning ska betalas ut till skogsägare, vars skog har blivit naturreservat.

Reporter cristina.jardim@sr.se