1 av 5
Kalle Löwenberg, näringslivschef i Gotlands kommun
2 av 5
Konstnärshemmet Brucebo. Foto: Veronica Johansson/SR Gotland
3 av 5
Kvinna med barnvagn. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
4 av 5
SSU-protest mot Centerns energipolitik. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland.
5 av 5
Centerledaren Maud Olofsson. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.

ETER FREDAG 6 FEBRUARI

Stående ovationer för Maud Olofsson
Centerledaren Maud Olofsson fick stående ovationer vid Centerpartiets kommundagar i Visby. Hon är nu glad att slippa vara emot kärnkraft och i stället få vara för förnybar energi, sa hon.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

SSU-protester mot kärnkraft
När Centerpartiets ledare fanns på plats i Visby passade Socialdemokratiska förbundet på att protestera mot kärnkraftsfrågan.

Men när SSU:s Emma Lidell mötte Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Magnus Andersson fanns det mycket annat att debattera, som till exempel skatteavdraget för hushållsnära tjänster.

Reporter eleonor.svensson@sr.se


 

Kommunen satsar på holländska invandrare
Holländska invandrare kan bli framtiden för befolkningsökningen på Gotland. Gotlands kommun har bevakat en mässa i Holland för folk som vill flytta bort från sitt land.

Nu håller man på att sammanställa intrycken och kanske kommer kommunen att verka för holländska invandrare ska komma hit framöver, berättar näringslivschefen Carl-Johan Löwenberg.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


 

Sofia valde vårdnadsbidraget
Sofia Wetterlund i Lye är en av de 19 familjer på Gotland som valt att ha vårdnadsbidrag, i stället för att ha kommunal barnomsorg. För henne, som varit arbetslös ett tag, var valet inte svårt. Anders Ahlin, privatmarknadschef på en av öns banker, berättar vad vårdnadsbidraget innebär för privatekonomin.

Reporter gunnel.wallin@sr.se


 

Nyhetssammanfattning
Veckans nyheter handlade mycket om domen mot Torbjörn Axelman och om Centerpartiets svängning i kärnkraftsfrågan.

Reporter malin.appelqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista