1 av 5
Modell av en bil, från gymnasiets teknikprogram. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland.
2 av 5
Spelstudenterna Daniel Ohlsson, Kaj Skoglund och Carl Pettersson. Foto: Jimmy Englund/SR Gotland.
3 av 5
FN:s högkvarter i New York. Foto: Mary Altaffer/Scanpix.
4 av 5
Anders Berlin visar KA3:s förbandsmuseum. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.
5 av 5
Polismästare Johan Grenfors. Foto: Karin Brindt/SR Gotland.

ETER TISDAG 17 FEBRUARI

Högbyskolan och Solbergaskolan får egna poliser Polisen vill arbeta mer brottsförebyggande bland ungdomar och satsar nu på kontaktpoliser i högstadieskolorna. Först ut är Solbergaskolan i Visby och Högbyskolan i Hemse, säger polismästare Johan Grenfors.

Reporter Karin.Brindt@sr.se


 
 


 
 


 


Spelstudenter ska inspireras vid FN Kaj Skoglund, Carl Pettersson och Daniel Ohlsson är tre prisbelönta spelutvecklare vid Högskolan som ägnar sig åt serious games, spel som har andra syften än ren underhållning. Nu ska de till New York.

Reporter jimmy.englund@sr.se


 

Följ med till en av årets bubblare
Inredningsarkitekt, programmerare och spelutvecklare. Så ser sig teknikprogrammets elever i framtiden, och det är många niondeklassare som vill gå i samma spår. Christopher Polhem gymnasiets teknikprogram är nämligen en av de stora vinnarna i årets gymnasieval.

Reporter Eleonor.Svensson@sr.se


 

Gamla militärer kämpar för sitt museum
Förbandsmuseet i Fårösund vill vara kvar i Fårösund, men kamratföreningen som driver det säger att de inte klarar hyran på 324 000 kronor om året. Nu söker man bidrag från olika håll för att slippa skingra samlingarna. 

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".