BLOGG: TORSDAG 12 MARS

- Bonusmaterial - om skadliga kemikalier

17:00 Bonusmaterial - om skadliga kemikalier
Eftersom Eter var ovanligt kort idag, med anlending av regionfinalen av Vi i femman, så hade vi inte plats för alla inslag.

Strax före lunch idag kom beskedet att regeringen föreslår att länsrätten på Gotland ska slås ihop med länsrätten i Stockholm och det blev ett givet inslag i Eter idag.
Förutom det dryga tiotalet medarbetare på länsrätten så påverkar det här beslutet långt fler människor på ön.

(På länssrätten överprövar man alla statliga och kommunala beslut på Gotland. Den tar upp skattemål, psykiatrimål, laglighetsprövning, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, medborgarskap osv)

Inslag nummer två blev ett reportage med gymnasiechefen och för- och grundskolecehefen på ön vilka fick reflektera och resonera kring framtiden för respektives område inom skolan.

Det bonusmaterial jag syftar på är EterAhnellens reportage om ett projekt för ökad kunskap om kemikalier och de regler och lagar som innefattar just kemikalier.

Det och resten av dagens program hittar ni...

Jimmy

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".