Eter måndag 16 mars

Tvist om kommunen borde gjort mer mot mobbning
I Gotlands tingsrätt hölls under måndagen en rättegång där Gotlands kommun stämts på skadestånd efter att en tioårig pojke har blivit mobbad.

Reporter Andreas.Hedfors@sr.se  
 
Skolinspektionens elev- och barnombud Lars Arrhenius beskrev hur pojken nästan varje dag blev utsatt för glåpord och ibland knuffar och slag från skolkamrater.
Kommunjuristen Patrik Pettersson hävdade att det inte finns bevis för någonting av det påstådda och ifrågasatte vad skolan mer kunde ha gjort för pojken.


  
  


  
 
Reporter Eleonor.Svensson@sr.se
  
  
   
  
Problem när Posten bytte sortering
För en vecka sedan började Posten att skicka all den gotländska posten till fastlandet för maskinell sortering. Men det har strulat till sig. Visserligen har posten kommit tillbaka till ön - men ibland till den som skickade brevet.

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se

 

 

Sandas präst om kyrkklockorna
Ett par bosatta nära Sanda kyrka vill ändra på klockringningen. Paret har gjort egna bullermätningar från sitt sovrum och har vänt sig till miljö och hälsoskyddskontoret. Prästen Doris Granath ger sin syn på fallet.

Reporter Erika.Lothberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista