1 av 6
Tina Ersson på arbetsförmedlingen
2 av 6
Eva Werkelin, vd för Kneippbyn
3 av 6
Läkaren Johan Hallberg. Foto:Lasse Ahnell/SR Gotland
4 av 6
Läkaren och forskaren Elisabet Lindgren. Foto:Lasse Ahnell/SR Gotland
5 av 6
Särskolekonferens i Wisby Strand. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland
6 av 6
Violinisten Michail Kazinik framträdde vid särskolekonferensen

ETER TISDAG 21 APRIL

Särskolechefer på rikskonferens

 

Nästan 800 skolchefer och specialpedagoger från hela landet deltog i invigningen av särskolans rikskonferens.

Och konferensen fick en musikalisk start när violinisten Michail Kazinik fanns på plats.

Reporter:
eleonor.svensson@sr.se

Forskare föreläste om Gotlands framtid

På konferensen om en god bebyggd miljö inför framtiden sa inledningsvis stadsarkitekten Karin Johansson att planerarna nu försöker få folk att bo närmare varandra, att Gotland åter kan bli en cykel ö och att Visbys olika grönområden skall bli ett stort.

-Från Pigge till Pigge” brukar de skämtsamt kalla ett kanske kommande promenadstråk från Kneippbyn till Snäck. Hur vi långsiktigt påverkas av klimatförändringarna här på Gotland, det kunde en av regeringens rådgivare berätta mer om.

En av föreläsarna var läkaren Johan Hallberg som utrett hur vi med vardagsnära vanor kan påverka frågan om en hållbar utveckling för hela världen. Det handlar om sju regler att använda sig av.

Läkaren och forskaren Elisabet Lindgren  är rådgivare åt både regeringen och världshälsoorganisationen och har tittat på klimatförändriongar i 15 år och föreläste om en god bebyggd miljö inför framtiden.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Curlingbarn får hjälp att söka jobb

Allt fler föräldrar involverar sig i sina barns jobbsökande, enligt tidningen Chef. Föräldrar ringer arbetsgivare för att ragga jobb till sina barn och att de även följer med på anställningsintervjuer.

Tina Ersson som är chef på arbetsförmedlingen märker att många föräldrar inte riktigt litar på att barnen klarar av sitt jobbsökande på egen hand.

Reporter:
eleonor.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".