ETER TISDAG 5 MAJ

Staten säljer fem apotek på Gotland

Fem av öns sju apotek kommer att bli privata. Efter ett riksdagsbeslut har omstruktureringsbolaget sett över vilka gotländska apotek som ska säljas och har kommit fram till att det bara ska vara apoteken på Öster och i lasarettet som ska fortsätta att drivas av staten.
Eva-Britt Gustafsson är vd på omstruktureringsbolaget som  som sett över apoteksmarknaden, förklarar att de tittat på var apoteken ligger och vilket resultat de har, när de valt ut vilka apotek som ska säljas.

Reporter:
eleonor.svensson@sr.se

Socknar på norr går ihop om cykelled

Snart är det tänkt att både vi gotlänningar och turister skall kunna cykla runt i 11 socknar på norra Gotland och ha trevligt.
För just nu arbetas det febrilt med ett projekt som kallas ” Norra Gotland på cykel ...eller till fots ”. 

Fyra av elva socknar på norra Gotland är alltså klara med sina cykelledskartor och innan sommaren skall en av dessa väljas ut som pilot-socken och få cykelledsskyltar uppsatta.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Ny Almi-vd vill vara med där det händer

Almi Företagspartner på Gotland har ju fått en ny vd.
Det blir Anna Lannerhjelm som tidigare arbetat som revisor och varit regionchef vid bemanningsföretaget Manpower.
Och i augusti börjar hon som vd för Almi Företagspartner på Gotland. Hon vill ligga i näringslivets framkant och hjälpa företag med innovationer, finansiering och affärsutveckling.

Reporter:
jimmy.englund@sr.se

Gröna flygningar spar pengar och  miljö

Flyget jagar ekonomi och får ekologi på köpet. Men det är främst genom att planera och genomföra en flygning på ett smart sätt som gör att flyget kan sparar pengar.
Det säger gotländske flygkapten Bjerne von Schulman.  Visby. Men att genomföra grönare landningar i Visby går inte men däremot kan det bli en framtid på Arlanda.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se