ETER TISDAG 26 MAJ


För och emot övervakningskameror
Just nu har 139 olika platser på Gotland övervakningskameror. Än så länge sitter kamerorna bara monterade inne i lokaler, på lasarettet och några skolor, men det finns tankar på att sätta upp dem också ute på gator och torg.


 Reporter Andreas.Hedfors@sr.se

Lantbrukare tänker rösta i Europaparlamentsvalet

Intresset bland lantbrukarna att rösta i Europaparlamentsvalet är stort, kanske på grund av EU:s makt över bidrag och regler. Uppemot 80 procent av de som arbetar med lantbruk har tänkt att rösta.

Reporter Ulrika.Uusitalo@sr.se 


Kostsamt att satsa på Almedalsveckan
Om bara drygt fyra veckor börjar Almedalsveckan. Vissa kallar det en fantastisk chans för små föreningar att påverka, andra tycker det är en arena där mest de mäktiga kommer åt att gnugga morrhår.

Reporter Andreas.Hedfors@sr.se

Skatteverket börjar med id-kort
Nyligen presenterades vad som ska gälla för att få ansöka om id-kort hos Skatteverket, vilket ska bli möjligt från och med den 1 juni. Anledningen är att personer som nyligen flyttat till Sverige, har svårt att få id-kort någon annanstans, trots att man är folkbokförd i landet.


Reporter Jimmy.Englund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista