1 av 4
Tomma stolar när hamnen stängdes av
2 av 4
Valsedlar till EU-parlamentsvalet. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
3 av 4
Studenterna firades av anhöriga
4 av 4
Sjung om studentens lyckliga dar...

ETER TORSDAG 4 JUNI

Stort firande när 700 tog studenten i Visby

Studenterna jublade när de lämnade kongresshallen Wisby Strand för att mötas av sina anhöriga och vänner. Ett trettiotal klasser med närmare 700 elever i den kommunala gymnasieskolan på Gotland tar studenten, vilket är ovanligt många. 

Det blev tomma stolar på caféerna i Visby hamn, när kommunen stängde av området för att undvika trafikkaos i samband med studentfirandet. Och näringsidkare irriterades över att gå miste om dagskassan.
Men det var nödvändigt att stänga av området, enligt kommunens trafikingenjör Lennart Klintbom, som ändå tyckte att det var bra att flytta studentfirandet från Säveskolan till Wisby Strand.

Ett 40-tal traktorekipage hade smyckats av studenterna som ska åka runt i Visby. Ekipagen kontrollerades noga av polisen för att se att de var trafiksäkra.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Elva partier ger sina argument inför EU-parlamentsvalet

Hur ska du rösta i valet till EU-parlamentet? Här får du hjälp att välja. Elva partier ger sina bästa argument på två minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".