1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TISDAG 9 JUNI

Surt och sött i gotländsk arbetsmarknadsprognos
Det kommande året fortsätter arbetslösheten på Gotland att öka, skriver arbetsförmedlingen i sin prognos för ön. Men Gotlands mycket starka ställning som besöksmål tillsammans med den svaga kronan gör att sysselsättningen i turistbranschen inte kommer att sjunka,

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se  

  

  


Han utökar sitt företag
Ett gotländskt företag som nyanställer och satsar i år är inte så lätt att hitta. Men ett företag som hittills bara jobbat mot fastlandet men nu mer och mer jobbar gotländskt är Hillmarketing och dess Daniel Hillström.

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se

  
        
         

 

 


Vad gör de på gummifabriken hela dagarna?
När Trelleborg Sigmas fabrik i Hemse lägger ner flyttas produktion till fabriken i Havdhem. Eter har tittat på den tillverkning som gör fabriken så viktig för koncernen.

Reporter Jonas.Neuman@sr.se 

   

  

  
 
 


Snart vet vi vad som finns i kallsupen
För somliga har badsäsongen redan börjat, men enligt kommunens papper startar den inte förrän nästa vecka. Då står miljö- och hälsoskyddskontorets miljöinspektörer redo att kontrollera vattenkvaliteten.

Reporter Eleonor.Svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".