1 av 4
2 av 4
3 av 4
Hoburgens fyr. Flygfoto: Gunnar Britse
4 av 4

ETER ONSDAG 10 JUNI

Förstämning hos Röda Korset på Gotland
En av Röda korsets toppchefer misstänks för att ha förskingrat en stora summa pengar. Hur mycket vet man inte ännu, men en utredning har tillsatts och en polisanmälan har gjorts. Enligt uppgifter ska förskingringen ha skett med hjälp av falska fakturor. På Kupan i Visby kände man stor ilska och besvikelse över händelsen. 


Reporter Eleonor.Svensson@sr.se 

 

 

 


Slut på rapportering för väderobservatörer

Efter 130 års verksamhet automatiseras Gotlands enda bemannade väderobservationsplats vid Hoburgen och två arbetstillfällen försvinner. Arendt Engström har jobbat vid Hoburgen i många år.


Reporter Tommy.Lundberg@sr.se 

 

 

 

Axelmans advokat tänker överklaga
Idag kom Svea hovrätts dom mot regissören Torbjörn Axelman, efter skottdramat vid Brucebo i december. I stort sett bekräftar domen Gotlands tingsrätts bedömning, förutom att hovrätten höjer skadeståndet till Joakim Hansson som skottskadades. Axelman döms alltså till sluten rättsspsykiatrisk vård, men hans advokat Bengt Loquist kommer att rekommendera honom att överklaga domen.


Reporter Jonas.Neuman@sr.se 


 
 
 
 
 


Hjälmen räddade hans liv

En skogsolycka på Gotland har fått Arbetsmiljöverket att närmare granska åldern på skogshjälmar. Det var i vintras som Ola Björkqvist i Tofta fick ett träd i huvudet. Björkqvist skadades allvarligt, men hjälmen räddade hans liv.


Reporter Gunnel.Wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".