1 av 3
2 av 3
3 av 3
Gotland Ring. Flygfoto: Gunnar Britse

ETER TORSDAG 11 JUNI

Fortsatt hämtning av återvinning
Nu är det i princip klart att kommunen fortsätter att hämta papper, plast plåt och tidningar vid grinden till alla gotländska fastigheter, något som gjorts sedan 1990. Gotland är klart bäst i landet på att sortera. Men det gör att det blir dyrt för förpackningsinsamlingen. Efter ett års förhandlande har parterna kommit överens, förklarar Bertil Klintbom som är högste chef på tekniska förvaltningen.


Reporter Lasse.Ahnell@sr.se 

 

 

Snart finns bara kronor kvar i plånboken
Femtio öre hit och femtio öre dit kan till slut bli en hel del pengar. Men nu ska 50-öringen försvinna.


Reporter Jimmy.Englund@sr.se

 

  

 

 

 


Alec Arho Havrén om framtiden för motorbanan

Motorbanan Gotland Ring i Lärbro ser nu ut att kunna få sin banlicens för både bil och mc. Det innebär att banan nu kan öppna för mer publika tävlingar, säger Alec Arho Havrén som varit drivande kraft bakom banan.


Reporter Lasse.Ahnell@sr.se 

Gotlänningar utmanas i insamling
"Världens barn" är Radiohjälpens största kampanj. I fjol fick 49 organisationer pengar till 135 olika projekt, som ska ge barn möjlighet till ett värdigt liv. När kampanjen arrangerades förra året drog den in över 81 miljon kronor. Peter Hjukström, projektledare för Världens Barn och Göran Wahlkvist, regionchef Röda Korset på Gotland intervjuas.


Reporter Jimmy.Englund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".