ETER FREDAG 10 JULI

Överfulla sopstationer på Gotland i år igen
Samma procedur som förra året frestas man utbryta, det handlar om sopor. Är man uppe tidigt på morgonen behöver som regel inte ta sig särskilt långt förrän man upptäcker att lite här och där ligger det påsar med sopor slängda, vid matbutiker, rastplatser, parkeringar och bensinmackar, innan personalen hunnit röja. Det är inga problem med kommunens system, tycker ansvariga politikern, som får mothugg.


Reporter Karin.Brindt@sr.se 

  

 

 
 
 
 
 
 
Upp till varje kommun att tolka rökförbudslag

För fyra år sedan förbjöds rökning på restauranger. Rökarna fick gå ut eller sätta sig på uteserveringen. Men när det är kallt, regn och rusk och uteserveringarna förses med både väggar och tak kan man undra var gränsen egentligen går mellan utomhus och inomhus.


Reporter Andreas.Hedfors@sr.se 

 
 
 
 

  

 

Eufori efter pärkseger i Stånga
Det är jubileum för pågående Stångaspelen. I år är det 85 år sedan tävlingarna i pärk, varpa, gutnisk femkamp, stångstörtning och rövkrok drog i gång.


Reporter Nina.Mittjas@sr.se

 

    

   
 
 
 


Regn, sopor och apotek

När vi nån gång i framtiden ser tillbaks på vecka 28 år 2009 är det nog regnovädret vi kommer att komma ihåg. Precis som vanligt på fredagarna sammanfattas veckans bästa och viktigaste nyheter. 

Reporter Mika.Koskelainen@sr.se